Ikke lengre krav om fødselsnummer som medlem

Vi har nå fått beskjed via Spond om at NIF ikke lengre krever fødselsnummer fra alle medlemmene i en klubb.

Norges Idrettsforbund har mottatt mange tilbakemeldinger fra klubber og privatpersoner i forbindelse med kravet om fødselsnummer ved innsending og verifisering av medlemmer. NIF har nå annonsert til sine integrasjonspartnere at de går bort i fra dette kravet.

Dette betyr at klubbene ikke lenger trenger å innhente fødselsnummer via Spond Club fra sine medlemmer, hverken manuelt eller gjennom funksjonen “Be om mer informasjon”. Som følge av NIF sin annonsering om frafalt krav til fødselsnummer bortfaller også behandlingsgrunnlaget for innhenting og oppbevaring av fødselsnummer. Det betyr at vi innen kort fremtid sletter alle fødselsnummer som er registrert i Spond Club, selv der medlemmet ennå ikke er innsendt. Vi ønsker at integrasjonen med NIF går smertefritt før vi sletter disse.

Fremover vil medlemmet selv oppgi fødselsnummeret direkte til NIF. Dermed er ikke klubben eller Spond mellomledd i behandling og oppbevaring av fødselsnummer. Medlemmene vil motta SMS eller e-post fra NIF med instruksjoner om hvordan de fullfører verifiseringen. Som vi har nevnt tidligere er denne verifiseringsprosessen utelukkende kontrollert av NIF.

For å sende et medlemmet til NIF må vedkommende ha fornavn, etternavn, fødselsdato, adresse, nasjonalitet og minst én e-post eller mobilnummer.