Nye Korona anbefalinger i IL Holeværingen

Regjeringen la 13. desember frem nye inngripende tiltak og restriksjoner for å endre den økende smitten i Norge. Nå må idretten på ny forholde seg til svært strenge aktivitetsrestriksjoner.

De nye restriksjonene gjelder både barn, unge og voksne. Tiltakene trer i kraft fra og med 15. desember og gjelder i fire uker.

– Idretten har gjennom hele pandemien opptrådt ansvarlig, og det vil vi naturligvis fortsette å gjøre, også i denne situasjonen. Vi vet hvor mye idretten betyr for folks fysiske og mentale helse. Det er derfor med stor bekymring vi mottar beskjeden om at idretten nok en gang underlegges svært strenge aktivitetsrestriksjoner. De nye nasjonale tiltakene er meget alvorlige mht risiko for ytterligere frafall av aktive utøvere og frivillige. Spesielt er vi bekymret for ungdom og unge voksne, som nå opplever sterke aktivitetsrestriksjoner. Økt frafall blant de frivillige vil også kunne svekke aktiviteten over tid. Derfor håper vi at disse tiltakene blir kortvarige.

  • – Vi oppfordrer alle våre medlemmer om å følge de nye nasjonale anbefalingene og forskriftsfestede tiltak, slik at vi raskest mulig får kontroll på smittesituasjonen og kan komme tilbake til en normal hverdag med både trening og konkurranser.

 

 

Nye anbefalinger f.o.m. 15. desember:

Barn og unge

• Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. (nytt)

• Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan trene eller øve sammen, men vi anbefaler ikke å ha cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles. (nytt)

• Det gjøres et unntak for utendørs idrettsarrangementer for barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder. De kan gjennomføres hvis barna hele tiden kan holde en meters avstand, og dersom det er mulig å følge de andre reglene om antall som gjelder for alle arrangementer.

• Barn og unge som er ferdig med ungdomsskolen, bør holde meteren også på fritiden. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren. (nytt)

Voksne

• Vi anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. (nytt)

• Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.

• Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

For alle

• Vi oppfordrer alle til å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når man er ute.

• Garderober kan holdes åpne dersom det er mulig å organisere bruken slik at trengsel og tett kontakt mellom personer kan unngås. Hvis åpne garderober fører til trengsel, anbefales det å holde garderobene stengt for ordinær bruk, men likevel slik at toaletter og håndvaskfasiliteter er tilgjengelige dersom dette ikke finnes andre steder i lokalene.