Sommerbrev ILH

 

Det har vært stor aktivitet og imponerende engasjement i hele laget! Skigruppa har gjort maksimalt ut av en forholdsvis kort snøsesong. Det er stor rekruttering i de yngste gruppene, og et engasjert trener- og støtteapparat motiverer og legger grunnlaget for mange fremtidige år med skiglede for utøverne! Håndball har hatt en strålende sesong, og også her ser vi god rekruttering! Det er kjempefint å se at både Holehallen og Kleivhallen utnyttes til det maksimale – det betyr STOR aktivitet! Når håndballserien er over er det rett over på beach-håndball for de aldersbestemte klassene, så håndballspillere trives også ute:)

Innebandy har kommet som et særdeles positivt bidrag til å bredde aktivitetstilbudet vårt, og har i vinter utvidet til trening og kamper for både voksne og barn.

Den snøfattige vinteren nede i bygda har gitt fotball en solid utvidelse av utendørssesongen, takket være et godt vedlikeholdt kunstgressanlegg på Svensrud. Aldersbestemte lag (12+) har også gjennomført innendørstrening gjennom vinteren. Løypelaget har kanskje ikke hatt noen drømmevinter i forhold til skiløyper i Holebygda, men holder aktiviteten oppe – og bidrar nå på sommeren med rydding og tilrettelegging av sommerstier.

Vi er snart 1.600 medlemmer i IL Holeværingen, og det betyr at nesten en fjerdedel av Holes befolkning på en eller annen måte er engasjert i idrettslaget. Det gjør oss til den største frivillige og samlende organisasjon i Hole, og det er vi utrolig stolte av! Det er en helt uvurderlig frivillig innsats som gjøres for å opprettholde et attraktivt, trygt og engasjerende tilbud til barn og voksne – så TUSEN TAKK til alle som bidrar!

Selv om det er sommerferie ligger ikke Holeværinger på latsiden! Fotballskolen på Svensrud er akkurat avsluttet. Nok en suksess og nok en gang med rekorddeltakelse! Ingen over og ingen ved siden i vår region Cuper og turneringer skjer utover hele sommeren. Skigruppas eldre utøvere gleder seg til sommerskiskole, Golf er inne i sin hovedsesong, og vi ser stadig Holeværingen representert på deltakerlistene i løp, multisport-konkurranser og mye annet gjennom hele sommersesongen.

Med så mange medlemmer og aktiviteter er vi også stolte over å ha en aktiv og velfungerende administrasjon som sørger for kontinuitet og profesjonalitet i det organisasjonsmessige arbeid som utføres. I forhold til Idrettsforbundet, Idrettskretsen, fylket og kommunen har vi aldri vært bedre stilt og posisjonert i forhold til både medvirkning og påvirkning. De merker at vi er der – og vi skal bli enda tydeligere og sterkere.

 

..og så er det full fart igjen så fort vi snakker august; da starter fotball opp igjen for fullt, da er det Ringeriksmaraton – som engasjerer både på deltaker- og dugnadssiden (tusen takk!) I september arrangerer vi vår første store fotballturnering på Svensrud: «IL Holeværingen Ringeriks-Kraft Cup». Så kommer «Sparebank1 Klassikeren» rulleskirenn i oktober, før vi så er medarrangør for Hytteplanmila. Kort sagt – det skjer noe hele tiden, og det er utrolig bra!

Stor aktivitet betyr også mye trafikk til og fra Svensrud, og vi har tatt tak i det stadig økende problemet med manglende parkeringsplasser. Et prosjekt er i gang for å utvide parkeringsarealet, samt sørge for bedre oppmerking og trafikkregulering. Sikkerhet utenfor bane og hall er også viktig! Når det først skal graves og ordnes på Svensrud, ser vi også på muligheten for samtidig å anlegge en lenge etterlengtet beach-håndballbane. Litt rot og kaos kan det sikkert bli i anleggsperioden, men så blir det så utrolig mye bedre etterpå.

Regner med at alle sørger for litt aktivitet i løpet av sommerferien også:) Variasjon er viktig, og prøv gjerne noe nytt som utfordrer både kropp og sjel; klatreparker finnes det mange av, ta en tur på «løkka» og spill fotball innimellom, ta med håndballen på tur og kast litt når det passer. Det er slett ikke feil med en tur på skauen – den fantastiske naturen vi er omgitt med – for en gå- eller løpetur. Eller når dere er på ferietur i inn- eller utland; bruk bena eller sykkel eller hva som måtte passe – og utforsk de stedene dere er.

Uansett aktivitet og hva vi gjør, så husk at det er fire grunnverdier vi alltid skal ha med oss: Idrettsglede, Fellesskap, Helse og Respekt. Det blir det Idrettsglede for alle!

Ha en riktig god og aktiv sommer!

 

Sommerhilsen fra Styret i IL Holeværingen

Ove Evensen

Styreleder